bouillon recept stoofpotje

Boeuf bourguignon

Aantal porties 2

Runderbouillon – 400ml

Olijfolie – 1 eetlepel

Knoflook – 2 tenen

(Volle) rode wijn – ½ glas

Verse kruiden (tijm en peterselie) – 25gr

Laurierblaadjes – 2

Sjalotjes – 4, fijngesneden

Ontbijtspek – 50gr, gesneden

Runderriblappen – 200gr, gesneden

Shitake – 100gr

In pan olie verhitten en ui en knoflook fruiten. Het vlees toevoegen en goudbruin bakken. In aparte pan ontbijtspek uitbakken. Dan de bouillon, verse kruiden, laurierblaadjes en rode wijn toevoegen en 2½ uur zonder deksel op laag vuur stoven. Laatste 30 min shitake erdoor scheppen en meewarmen. Dan opdienen en genieten maar!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *