bouillon recept risotto

Risotto

Aantal porties: 2

Kippenbouillon – 400ml

Ongezouten boter – 1 klont

Olijfolie – 2 eetlepels

Ui – 1, kleingesneden

Risotto rijst – 200gr

Witte wijn – ½ glas

Verse kruiden (rozemarijn, tijm, salie e.d.) – 2 handen, fijngesneden

Parmezaanse kaas – 50gr, geraspt

Kipfilet – 200gr, gesneden

In pan olie verhitten en ui fruiten. Rijst erdoor scheppen tot alle korrels glanzen. Kruiden en witte wijn toevoegen. Wijn laten verdampen. Dan helft van de bouillon toevoegen. Op laag vuur in 20 minuten gaar laten worden. Regelmatig roeren. Steeds nieuwe scheut bouillon toevoegen als bijna alle bouillon door de rijst is opgenomen. In aparte pan kipfilet bakken. Laatste 5 min door risotto scheppen en meewarmen. Pan van het vuur halen, boter en kaas toevoegen en op smaak brengen met peper. 5 minuten laten staan met deksel op de pan. Dan opdienen en genieten maar!