Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op de meestgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Laat het ons weten en we zorgen dat je alsnog zo snel mogelijk antwoord krijgt.

Waarin verschilt bouillon van botten van andere bouillon?

De meeste bouillons die je in de supermarkt koopt zijn niet van botten gemaakt maar van vlees. Dat is een stuk sneller en eenvoudiger dan het lange sudderen wat nodig is om alle smaken en voedingsstoffen uit de botten te krijgen.  Ook worden gistextracten en zout toegevoegd om het de smaak te geven waar we allemaal zo aan gewend zijn.

Waar komen de botten vandaan?

De ingredienten voor onze bouillons halen we bij boeren zo dichtbij mogelijk uit de buurt. De kippennekken zijn biologisch. Voor onze runderbouillon gebruiken we dubbeldoel koeien. Deze koeien dienen een dubbel doel namelijk de productie van melk en van een goed stukje vlees. En nu dus ook onze bouillons.

Is er ook een vegetarische variant?

Jazeker. Onze miso bouillon is vegetarisch en wordt gemaakt van o.a. gefermenteerde sojabonen en zeewieren. Miso is een Japanse pasta van gefermenteerde sojabonen en is een bron van eiwitten, vitamines en mineralen. De smaak is delicaat en aromatisch.

Zijn de bouillons glutenvrij?

De runder- en kippenbouillon zijn glutenvrij.

Hoeveel zout zit er in de bouillons?

We voegen max 1% per 100 gram zout toe om de bouillon op smaak te brengen (de exacte hoeveelheden product vind je hier. We maken uitsluitend gebruik van keltisch zeezout.

Waar te koop?

Je vindt ons in diverse HORECA gelegenheden in Amsterdam en in de schappen van zo’n 200 AH supermarkten bij de gesneden (soep)groenten. Check onze winkelzoeker voor een winkel bij jou in de buurt. Geen zin om onderweg te gaan? Shop ons vanaf de bank op ah.nl

Hoe bewaren? En voor hoe lang?

Na openen gekoeld bewaren (max 7°C) en binnen 48u consumeren. Geschikt om in te vriezen, alleen op de dag van aankoopBinnen 3 maanden gebruiken. Voor gebruik ontdooien.

Hoe te gebruiken?

Je drinkt onze bouillons puur, met toppings of gebruikt ze als basis voor gerechten. Inspiratie nodig? Check onze blog voor recepten van bekende en onbekende chefs.

Hoe te verwarmen?

Verwarmen in een pan of in de magnetron. Bij verwarmen in een pan, niet laten doorkoken. Bij verwarmen in de magnetron, deksel openzetten, 3 minuten verwarmen op 600 watt en voor gebruik doorroeren.

Waar vind ik de ingredientenlijst en voedingwaarden?

Check de pagina ‘Wat het is’ voor de ingredientenlijst en voedingswaarden van de diverse smaken.