GEHAKTBALLETJES MET COUSCOUSSALADE

Ingrediënten

  • 500 g varkensgehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tl citroenrasp
  • 1 el verse peterselie fijngehakt
  • 3 el verse munt
  • 70 g paneermeel
  • 1 ei, losgeklopt
  • zout
  • peper, versgemalen
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien, grofgehakt
  • 1 courgette, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 250 g couscous, voorgekookt
  • 2½ dl bouillon
  • 3 tomaten ontveld, in blokjes
  • 50 g olijven, knoflook
  • ½ el Provençaalse kruiden
4 personen

GARNALENBITTERBALLEN

Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 50 gr bloem
  • 200 ml visbouillon
  • 200 ml volle melk
  • 2 blaadjes gelatine geweekt in koud water
  • 50 ml slagroom
  • 1 eidooier
  • 200 gr Hollandse garnalen
  • 1 tl mosterd
  • paar druppels tabasco
  • peper
  • zout
  • 3 eiwitten
  • 1/2 el bloem
  • 50 gr paneermeel

Voorbereidingstijd: 25 min | Koelen: 1 nachtje | Vriezen: 2 uur | Frituren: 5-6 minuten