GREAT TO THE BONE

Zelf bouillon maken is niet moeilijk, maar wel een tijdrovend klusje. Het vergt veel geduld en de juiste ingredienten om tot het beste resultaat te komen. En tja, dat hebben we niet altijd. Mede om die reden bedacht een knappe kop begin 20e eeuw een manier om sneller en met minder grondstoffen bouillon te maken. Het resultaat: de bouillonblokjes en zakjes die we anno 2020 allemaal in de kast hebben liggen. Maar je kunt je afvragen of dat nou zo veel te maken heeft met de bouilllon die al sinds de prehistorie wordt gegeten. Wij denken van niet. Daarom zijn we het zelf gaan doen. Het resultaat: bouillon zoals het hoort. Gemaakt met liefde, geduld en de beste ingredienten. Voor jou! Geniet ervan.

P.S. Toch een keer zelf bouillon maken? Check hier het recept. Succes! Geen tijd… bestel het dan hier.

HOE WIJ BOUILLON MAKEN

Wij maken onze bouillon in Scandinavië. De omstandigheden zijn er perfect, de kwaliteit van de ingrediënten hoog en nergens anders ter wereld is het water zo zuiver als daar.

Bouillon Brothers kalf bruin

DE BOTTEN

De kalfsbotten zijn afkomstig van slachthuizen uit de buurt. Het zijn de delen die anders gebruikt worden voor de verwerking tot nieuwe grondstoffen zoals dierenvoeding, biogas of iets vergelijkbaars. Ook de kippenbotten komen van boerderijen uit de buurt van de productielocatie en worden binnen 24u nadat ze geslacht zijn geleverd en verwerkt.

DE GROENTEN

De groenten, kruiden en specerijen…. yes ook die komen uit de buurt. Er wordt uitsluitend gewerkt met seizoensproducten die door het relatief koude klimaat in Scandinavië steviger worden en daardoor meer smaak afgeven. Het zijn bovendien de exemplaren die niet in de wieg gelegd zijn om Miss Universe te worden. Met andere woorden: ze zijn niet mooi genoeg voor de schappen van de supermarkt. Maar met de smaak: daar is niets mis mee.

Bouillon Brothers groenten wit
Bouillon Brothers product line up

HET PROCES

Na aankomst worden de groenten en het vlees eerst geroosterd, zodat alle smaken vrijkomen. Vervolgens worden de kruiden, specerijen en water toegevoegd en wordt alles heel langzaam gegaard. Wat overblijft is bouillon zoals het hoort.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function is_product() in /home/bouillon/domains/bouillonbrothers.nl/public_html/wp-content/themes/enfold-child/functions.php:10 Stack trace: #0 /home/bouillon/domains/bouillonbrothers.nl/public_html/wp-includes/class-wp-hook.php(324): category_specific_post_nav(Array) #1 /home/bouillon/domains/bouillonbrothers.nl/public_html/wp-includes/plugin.php(205): WP_Hook->apply_filters(Array, Array) #2 /home/bouillon/domains/bouillonbrothers.nl/public_html/wp-content/themes/enfold/functions-enfold.php(523): apply_filters('avia_post_nav_s...', Array) #3 /home/bouillon/domains/bouillonbrothers.nl/public_html/wp-content/themes/enfold/footer.php(208): avia_post_nav() #4 /home/bouillon/domains/bouillonbrothers.nl/public_html/wp-includes/template.php(810): require_once('/home/bouillon/...') #5 /home/bouillon/domains/bouillonbrothers.nl/public_html/wp-includes/template.php(745): load_template('/home/bouillon/...', true, Array) #6 /home/bouillon/domains/bouillonbrothers.nl/public_html/wp-inclu in /home/bouillon/domains/bouillonbrothers.nl/public_html/wp-content/themes/enfold-child/functions.php on line 10