GREAT TO THE BONE

Bouillon wordt al sinds de prehistorie gegeten. Maar zoals zo vaak: vroeger was alles beter. Waar toen de pan met water, botten, groenten, kruiden en specerijen uren stond te pruttelen bedacht een knappe kop begin 20e eeuw een manier om sneller en met minder grondstoffen bouillon te maken. Nou ja, bouillon… kijk voor de grap maar eens op de achterkant van dat doosje bouillonblokjes in je keukenkastje. We verklappen het vast: dat heeft weinig te maken met de bouillon die al generaties lang overal ter wereld de voedzame basis vormt van veel gerechten zoals Japanse ramen, Noord Afrikaanse couscous, Vietnamese Pho, Russische Borscht en Mexicaanse Sopa de lima. Gelukkig kan het ook anders…

HOE WIJ BOUILLON MAKEN

Wij maken onze bouillon in een productiehuis in Scandinavië. De omstandigheden zijn er perfect, de kwaliteit van de ingrediënten hoog en nergens anders ter wereld is het water zo zuiver als daar.

Bouillon Brothers kalf bruin

DE BOTTEN

De kalfsbotten zijn afkomstig van slachthuizen uit de buurt. Het zijn de delen die anders gebruikt worden voor de verwerking tot nieuwe grondstoffen zoals dierenvoeding, biogas of iets vergelijkbaars. Ook de kippenbotten komen van boerderijen uit de buurt van de productielocatie en worden binnen 24u nadat ze geslacht zijn geleverd en verwerkt.

DE GROENTEN

De groenten, kruiden en specerijen…. yes ook die komen uit de buurt. Er wordt uitsluitend gewerkt met seizoensproducten die door het relatief koude klimaat in Scandinavië steviger worden en daardoor meer smaak afgeven. Het zijn bovendien de exemplaren die niet in de wieg gelegd zijn om Miss Universe te worden. Met andere woorden: ze zijn niet mooi genoeg voor de schappen van de supermarkt. Maar met de smaak: daar is niets mis mee.

Bouillon Brothers groenten wit
Bouillon Brothers product line up

HET PROCES

Na aankomst worden de groenten en het vlees eerst geroosterd, zodat alle smaken vrijkomen. Vervolgens worden de kruiden, specerijen en water toegevoegd en wordt alles heel langzaam gegaard. Wat overblijft is bouillon zoals het hoort.