WAT DE EXPERTS ZEGGEN

Het lijkt eenvoudig: botten, groenten, kruiden, specerijen en water. Eindeloos laten pruttelen et voila: bouillon. Maar heb jij er tijd voor? En waar haal je bovendien botten vandaan? Lijkt makkelijk, maar vraag het voor de grap maar eens aan je slager. Slecht idee dus… vonden wij. En aangezien de blokjes en zakjes die je in de supermarkt koopt echt niets met bouillon te maken hebben zijn we op zoek gegaan naar een alternatief. Tijdens deze zoektocht leerden we dat (authentiek bereide!) bouillon niet alleen de gezonde smaakmaker is voor gerechten, het is ook nog eens supergoed voor je.

Daarom is bone broth zo gezond

Botten, merg en bindweefsel zijn rijk aan vitaminen, mineralen, vetten en aminozuren die goed zijn voor onze gezondheid. De belangrijkste zijn calcium, fosfor, magnesium, ijzer, glucosamine, chondroïtine en omega 3 & 6 vetzuren. Wanneer je bouillon trekt komen deze stoffen uit de botten, het merg en het bindweefsel vrij. Van authentiek bereide kippenbouillon zeggen wetenschappers zelfs dat het bewezen medicinaal is. Maar er is meer.

In dit artikel wordt kort en bondig beschreven wat de positieve effecten zijn van het regelmatig drinken (of verwerken in gerechten) van authentiek bereide bottenbouillon:

Bottensoep alias Bone Broth

Maar ook onze eigen health guru Jesse van der Velden wordt wel blij van bottenbouillon. Lees maar mee:

Voordelen van bottenbouillon (bone broth)

En wat dacht je van Women’s Health, die lusten er ook wel bouillon van:

Daarom is bone broth zo gezond

Nog niet overtuigd? Google maar even op ‘bottenbouillon’ of ‘bone broth’ en je ziet dat men wereldwijd overtuigd is van de heilzame werking van deze ‘magische toverdrank’.

P.S. In onze volgende blog vertellen we je graag nog wat meer over het productieproces… want tja, 9 euro voor een liter bouillon is best fors. Dat begrijpen we. Maar – en dat verzekeren we – iedere eurocent meer dan waard. Wordt vervolgd…