Een oude traditie die nieuw leven wordt ingeblazen

Onze oma’s konden het en in grote delen van  de wereld doen ze het. Bouillon maken van botten, groenten, kruiden, specerijen en water. Tegenwoordig hebben of maken we hier geen tijd voor en velen weten eigenlijk niet eens hoe het moet. Zelf bouillon maken. Voor een goeie bouillon moet je de tijd nemen en dat is bij de meeste potjes, blokjes en zakjes die je nu in de supermarkt koopt niet het geval.

Deze zijn veelal niet van botten gemaakt maar van vlees. Dat is een stuk sneller en eenvoudiger dan het lange sudderen wat nodig is om alle smaken en voedingsstoffen uit de botten te krijgen. En de smaak wordt gecompenseerd door gistextracten. En veel zout.

Meer dan alleen botten

Wist je dat botten boordevol smaak en voedingsstoffen zitten? Ja, je leest het goed… Botten die we doorgaans weggooien. Want ja, wat moet je ermee? Wij weten het wel… En gebruiken ze om onze verse bouillons mee te maken.

Natuurlijke ingredienten

Zoals onze oma’s het vroeger deden… 100% natuurlijk, zonder pakjes en zakjes en zonder toegevoegde E-nummers, suiker, kleurstoffen, bind-, of conserveringsmiddelen… Waarom rommelen met iets wat van zichzelf al goed is?

Vakmanschap en veel geduld

Maar ja, zo eten… dat kost veel tijd… Die we niet altijd hebben. Bovendien heb je voor een goede bouillon veel ingredienten nodig. Waar laat je dat? Geen nood. Onze chefs maken het graag voor je. Naar oma’s recept. Het enige wat jij nog hoeft te doen is er een lekkere maaltijd mee maken. Maar ook daar helpen we graag bij.