WAAROM JE 9 EURO VOOR EEN LITER BOUILLON BETAALT

We geven veel geld uit aan gezond en goed eten… Denk maar aan dat gezonde sappie, een gembershot, die overheerlijke poke bowl, goede koffie en ga zo nog maar even door. Maar onze basisvoeding, het op smaak brengen van onze gerechten, of die (soms oh zo nodige) opkikker om 4 uur? Dat doen we met een blokje zout en gist. Best gek eigenlijk…

We begrijpen het wel… gemak dient de mens. En zelf bouillon maken kost nou eenmaal veel tijd. En hoe moet het eigenlijk? We hebben goed nieuws voor je: authentiek bereide bouillon van Bouillon Brothers, 100% natuurlijk en DE ideale basis voor gerechten. Maar – we horen het je denken – om daar nu iedere keer 9 euro per liter voor neer te leggen is wat veel… well, het enige wat wij kunnen doen is blijven herhalen dat dat het geld dubbel en dwars waard is.

Het lijkt simpel, maar dat betekent niet dat het eenvoudig is

Authentiek bereide bouillon van echte ingredienten die voor lange tijd (vaak wel 24 uur) op lage temperatuur hebben geprutteld lijkt eenvoudig, maar is het zeker niet. Het gehele productieproduces, vanaf het sourcen van de ingredienten tot het voorbereiden, klaarmaken, zeven en verpakken vereist vakmanschap en (veel) tijd en dat kost geld. Maar het is het waard. Want wat het oplevert is ECHT eten in zijn puurste vorm. Van echte botten van echte dieren die een goed leven hebben gehad. Blij in de wei. Van verse groenten en kruiden EN het puurste water. Bereid door klassiek geschoolde chefs. Superlekker en knettergoed voor je…. lees hier wat de experts zeggen over de ‘health benefits’ van bouillon.

Authentiek bereide bouillon is ook in geen geval te vergelijken met de manier waarop de blokjes en zakjes die je in de supermarkt koopt worden gemaakt. Die zijn niet met botten van dieren gemaakt maar uitsluitend met het vlees aangezien dit veel sneller en makkelijker is. Ook worden hier vaak gistextract en allerlei smaakmakers aan toegevoegd, vooral zout, om het de smaak te geven waar we allemaal zo aan gewend zijn. De magie van Maggi, zoals de Keuringsdienst van Waarde dit zo mooi noemt in een van hun uitzendingen. So far for ‘health benefits’.

Nog vragen? Laat een reactie achter via mail of op social en we komen er zsm bij je op terug.